Višňové víno

Postup

Višně vypeckujeme a zbavíme stopek. Několik málo, například patnáct, pecek si necháme a vhodíme je do kvasné nádoby. Dají našemu vínu lehce kořenitou chuť. Vypeckované a očištěné višně rozmačkáme a zalijeme 3 l vařící vody. Po vychladnutí přidáme zákvas a živnou sůl a necháme den stát v uzavřené nádobě. Na druhý den směs posypeme 1 kg cukru a necháme dále dva dny kvasit v kvasné nádobě. Po dvou dnech směs vylisujeme.Vylisovanou šťávu vrátime do kvasné nádoby. Výlisky zalijeme 1 litrem vařící vody a znovu vylisujeme. Po vychladnutí přidáme tento druhý výlisek k tomu původnímu a necháme vše dále kvasit.
Nevíte jak na to?
Čtěte zde!
Jak udělat zákvas?
Klikněte sem!
Hledáte jiné rady?
Zkuste to tady!