Jeřabinové víno

Postup

Omyté jeřabiny rozmačkáme, zalijeme 2 litry vařící vody a krátce povaříme. Za horka směs vylisujeme abychom dosáhli co největšího výnosu moštu a přidáme kyselinu citrónovou, živnou sůl a pokud je směs již vychladlá i zákvas. Vše nalijeme do kvasné nádoby, přidáme vychladlý roztok 1.5 kg cukru v 1 litru vody a uzavřeme kvasnou zátkou. Po tom, co skončí bouřlivé kvašení, doplníme demižon převařenou vodou na maximum objemu nebo použijeme jinou techniku pro zvětšení objemu kapaliny. Po dokončení kvašení víno stočíme, necháme ustát a plníme do lahví.

[]
Nevíte jak na to?
Čtěte zde!
Jak udělat zákvas?
Klikněte sem!
Hledáte jiné rady?
Zkuste to tady!