Jeřabinové víno

Postup

Jeřabiny umyjeme, rozmačkáme a zasypeme 200 g cukru. Přidáme 5 g kyseliny citrónové, živnou sůl a vše spaříme 3 litry vařící vody. Až směs vychladne, přidáme do ní zákvas a jeden den necháme vše nakvasit v nádobě zakryté napříkald utěrkou. Na druhý den směs vylisujeme, přidáme k ní vychladlý roztok 1,25 kg cukru v 1 litru vody a uzavřeme do kvasné nádoby s kvasnou zátkou. Po skončení kvašení stočíme z kvasinek, necháme ustát a následně plníme do lahví.

Jeřabinové víno

Postup

Omyté jeřabiny rozmačkáme, zalijeme 2 litry vařící vody a krátce povaříme. Za horka směs vylisujeme abychom dosáhli co největšího výnosu moštu a přidáme kyselinu citrónovou, živnou sůl a pokud je směs již vychladlá i zákvas. Vše nalijeme do kvasné nádoby, přidáme vychladlý roztok 1.5 kg cukru v 1 litru vody a uzavřeme kvasnou zátkou. Po tom, co skončí bouřlivé kvašení, doplníme demižon převařenou vodou na maximum objemu nebo použijeme jinou techniku pro zvětšení objemu kapaliny. Po dokončení kvašení víno stočíme, necháme ustát a plníme do lahví.

Jeřabinové víno

Postup

omyté jeřabiny omyjeme, rozmačkáme a vylisujeme. Vylisovaný mošt přelijeme do kvasné nádoby a zbytky po lisování zalijeme 2 litry vařící vody. Až lehce výlisky vychladnou znovu je vylisujeme a takto vzniklý mošt přilijeme do kvasné nádoby. Přidáme vychladlý roztok 1.5 kg cukru v 1 litru vody, živnou sůl, kyselinu citrónovou a zákvas a uzavřeme kvasnou zátkou. Po skončení kvašení víno stočíme, necháme ustát a plníme do lahví.
Nevíte jak na to?
Čtěte zde!
Jak udělat zákvas?
Klikněte sem!
Hledáte jiné rady?
Zkuste to tady!