Víno z květů černého bezu

Postup

Květy bezu opláchneme pod tekoucím vodou od nečistot a hmyzu a co nejvíce se zbavíme zelených částí stopek, které by do vína mohly vnést nechtěnou travitou chuť. Květy necháme okapat a následně je spaříme roztokem 1 kg cukru ve 4 litrech vody. Přidáme balíček živné soli, 2 dobře omyté citróny zbavené pecek nakrájené na tenké plátky (případně 10g kyseliny citrónové) a pokud je směs již vychladlá tak i zákvas. Týden takto necháme kvasit v kvasné nádobě pod kvasnou zátkou. Po týdnu směs přecedíme, citróny do vína vymačkáme a necháme dále kvasit. Po ukončení kvašení víno stáčíme do lahví. Víno z bezových květů je vhodné nechat pár měsíců uležet, aby si získalo na své chuti, které připomíná muškátové víno.
Nevíte jak na to?
Čtěte zde!
Jak udělat zákvas?
Klikněte sem!
Hledáte jiné rady?
Zkuste to tady!