Víno z květů černého bezu

Postup

Květy bezu opláchneme pod tekoucím vodou od nečistot a hmyzu a co nejvíce se zbavíme zelených částí stopek, které by do vína mohly vnést nechtěnou travitou chuť. Květy necháme okapat a následně je spaříme roztokem 1 kg cukru ve 4 litrech vody. Přidáme balíček živné soli, 2 dobře omyté citróny zbavené pecek nakrájené na tenké plátky (případně 10g kyseliny citrónové) a pokud je směs již vychladlá tak i zákvas.

Týden takto necháme kvasit v kvasné nádobě pod kvasnou zátkou. Po týdnu směs přecedíme, citróny do vína vymačkáme a necháme dále kvasit. Po ukončení kvašení víno stáčíme do lahví. Víno z bezových květů je vhodné nechat pár měsíců uležet, aby si získalo na své chuti, které připomíná muškátové víno.

[]
Nevíte jak na to?
Čtěte zde!
Jak udělat zákvas?
Klikněte sem!
Hledáte jiné rady?
Zkuste to tady!