Lipové víno

Postup

Ve 4 litrech vody rozpustíme 500 g cukru, při sváření sbíráme vznikající pěnu. Hned jak směs stáhneme ze sporáku vymačkáme do ní citron nakrájený na kolečka a zbavený jadérek. Vymačkané zbytky pak vložíme také do směsi. Tímto ještě horkým roztokem spaříme oprané květy lípy a vše nalijeme do kvasné nádoby. Po vychladnutí přidáme živnou sůl a zákvas. Směs by měla kvasit týden, poté ji zcedíme a vymačkáme. Pokud jsme ještě postřehli unikající bublinky, tedy že víno stále kvasí, necháme jej zceděné ještě pod kvasnou zátkou. Po dokvašení stáčíme do lahví.
Nevíte jak na to?
Čtěte zde!
Jak udělat zákvas?
Klikněte sem!
Hledáte jiné rady?
Zkuste to tady!