Bezinkové víno I.

Postup

Bobulky černého bezu zbavíme všech zelených částí, lístků a nečistot a omyjeme je. Vhodným nástrojem bezinky rozmačkáme, přidáme k nim 100 g cukru, kyselinu citrónovou, živnou sůl a zalijeme 2 litry vařící vody. Tuto směs za stálého míchání lehce povaříme po dobu 15-30 minut na mírném ohni a následně ji necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme zákvas a v uzavřené nádobě necháme vše jeden den kvasit. Druhý den směs vylisujeme. K vylisované šťávě přidáme vychladlý roztok 1 kg cukru v 1 litru vody a necháme kvasit v kvasné nádobě 

Víno ze sušených bezinek

Postup

Sušené bezinky spaříme 3 litry horké vody a za stálého míchání na mírném plameni 30 minut vaříme. Směs následně přecedíme. Po vychladnutí přidáme živnou sůl, zákvas, kyselinu citrónovou a jednu třetinu rotoku 1.5 kg cukru v 1 litru vody. Směs uzavřeme do kvasné nádoby a necháme kvasit. Po 5 dnech přidáme druhou třetinu cukerného roztoku a po 10 dni poslední třetinu a necháme dále kvasit.
Nevíte jak na to?
Čtěte zde!
Jak udělat zákvas?
Klikněte sem!
Hledáte jiné rady?
Zkuste to tady!