Víno z černého rybízu

Postup

Rybíz zbavíme všech zelených stopek, které by do vína mohly vnést travnatou chuť, omyjemeho a rozmačkáme. Rozmačkaný rybíz posypeme 200 g cukru, zalijeme 1.5 litrem vařící vody a krátce povaříme. Až směs vychladne, přidáme do ní zákvas a živnou sůl. Vše necháme den kvasit v kvasné nádobě a poté vylisujeme. K vylisované šťávě přidáme vychladlý roztok 1.5 kg cukru v 1 litru vody a necháme dále kvasit.

Víno z červeného rybízu I.

Postup

Nejlépe přezrálý rybíz zbavíme nečistot a stopek, které by nám do vína mohly zanést nepříjemnou travnatou chuť. Očištěný rybíz rozmačkáme, přidáme k němu 200 g cukru, živnou sůl, litr vody a přimícháme do něj zákvas. Tuto směs ponecháme den kvasit a poté ji vylisujeme. K vylisované šťávě přidáme roztok 800g cukru v 1 litru vody a necháme dále kvasit v kvasné nádobě.
Nevíte jak na to?
Čtěte zde!
Jak udělat zákvas?
Klikněte sem!
Hledáte jiné rady?
Zkuste to tady!