Šípkové víno
který měsíc je na něj čas:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Šípkové víno
Postup
Usušené šípky, u kterých můžeme odstranit stopky a kalíšky, posypeme 200g cukru a spaříme 3 litry vařící vody a přidáme živnou sůl. Připravíme si roztok 1.5Kg cukru v 1 litru, Po vychladnutí vše slijeme do kvasné nádoby a přidáme zákvas. Po dokončení kvasného procesu je dobré víno alespoň dvakrát stočit, nechat ustát a až následně plnit do lahví.
Šípkové víno
Postup
Šípky zbavíme všech nečistot, odřežeme stopky i kalíšky, rozpůlíme, posypeme 200g cukru a spaříme 3 litry vařící vody. Připravíme si roztok 1.5Kg cukru v 1 litru vody a po vychladnutí obou směsí je slejeme do kvasné nádoby. Přidáme živnou sůl a zákvas a necháme kvasit. Do ukončení kvašení víno alespoň dvakrát stočíme a necháme odstát, poté lahvujeme.